Qui som i qui ens ajuda?

Artixoc és una associació que treballa per la cultura i l’art de transformació social des de fa més de 20 anys. La nostra missió és fer arribar oportunitats a persones vulnerables i apropar la cultura a la ciutadania fent-la participar en projectes artístics de qualitat, tant en els resultats com en els continguts. Artixoc encapçala aquest projecte, emmarcant-lo dins d’una aliança integrada per components diversos que provenen de l’economia social i solidària, l’ecologia, els bancs de recursos, federacions teatrals, sales de teatre públics i privats, companyies professionals i amateurs i altres organismes ciutadans. Cada dia som més treballant per la sostenibilitat del tèxtil escènic.

 

La Vestuariteca als altres projectes d’Artixoc

En tots els projectes que duem a terme i en els quals sigui necessari l’ús de vestuari, accessoris, complements i petit atrezzo, Artixoc fa ús dels fons de La Vestuariteca. En els casos en què és necessari crear i/o comprar vestuari, aquestes peces passen a formar part del fons. Un dels principals beneficiaris, però no l’únic, és el nostre programa Escena Històrica.

Alguns exemples:

Viatge a la Botiga de l’Àvia

El vestuari de les dues rutes existents s’ha hagut de crear de nou. Ja forma part del fons, tot i que no està disponible per al préstec perquè s’està utilitzant. Part dels complements (barrets, per exemple) s’han modificat a partir de complements i materials originaris del fons i d’altres s’utilitzen tal com eren (bijuteria, per exemple).

Projecte Fluxos Bon Pastor

Part del vestuari i complements utilitzats en la creació del vídeo-clip de La Rumba del Bon Pastor (producte i part del projecte Fluxos) prové del fons i part s’ha hagut d’adquirir (donacions i compra majoritàriament en establiments de 2a mà). Actualment tot aquest vestuari i complements han passat a formar part del fons de La Vestuariteca.

 


DONATIUS i COL·LABORACIONS

Volem agraïr especialment el suport desinteressat de:

  • Merceria Rosa (La Pau), tancada.
  • Som Nexes, roba de segona mà.
  • Ethel Ponte Maroño
  • Neus Molina Alfonso
  • Montserrat Garcia Queralt
  • Enric Ribera Clavero
  • Gemma Adell